Skip to content Skip to footer

Op dinsdag 9 augustus a.s. is het zover! Dan zal om 13:00 uur op “de Boulevard” van Wouwse Plantage het startschot klinken van de 67e Hel van de Pin. 66 jaar lang heeft dit unieke wielerspektakel alle stormen doorstaan, maar de afgelopen twee jaar hebben ook wij het hoofd moeten buigen voor Corona. Reden temeer om enorm uit te kijken naar de komende editie.

Bij deze “herstart” hoort ook een nieuwe, frisse website, die we dan ook bij deze met trots presenteren! Deze website is tot stand gekomen in samenwerking met Bogdan Maljkovic van BOCOMP en Glenn Ouëndag van BRANDOFVALUE, waarvoor dank!

In het reglement voor deelname aan de Hel van de Pin zijn ook wat onderdelen aangepast. Zo staan de wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar (groep 1 en 2) vanaf nu open voor alle kinderen; het woonplaatscriterium is dus vervallen. Bij de wedstrijd voor dames vanaf 18 jaar (groep 3) zal een apart klassement worden opgemaakt voor dames van 50 jaar en ouder; hetzelfde geldt voor de wedstrijd voor heren van 36 jaar en ouder (groep 4), ook daar dus een apart klassement voor heren van 50 jaar en ouder.

Uiteraard hopen we ook dit jaar op veel deelnemers aan de Spektakelrit! Ieder jaar weer een hoogtepunt tijdens de Hel van de Pin om de kinderen op hun mooi versierde fietsen over de Boulevard te zien rijden. Volwassen mogen hier overigens óók aan meedoen! Een mooie gelegenheid ook om op een ludieke wijze aandacht te vragen voor actuele ontwikkelingen in de (lokale) samenleving. Onderwerpen te over zouden wij menen.

Bij de Hel van de Pin hoort ook entertainment. Dat is ook dit jaar weer in goede handen bij onze trouwe partner De Commerce uit Kruisland. Een goed glas bier, wijn of fris en (live) optredens van topartiesten en een DJ, alles is geregeld!

Op zondag 7 augustus organiseren fietsclubs MTB De Koepel en Pins Verzet het inmiddels traditionele “Warmdraaien voor de Hel van de Pin”. Met start vanaf het feestplein op de Plantagebaan in Wouwse Plantage wordt er een mooie toertocht gereden van ca. 50 km, met na afloop een BBQ en (live) muziek. Deelname is gratis, alleen voor de BBQ wordt € 12.50 gerekend. Opgeven kan via info@hoevekestijn.nl

Mocht je willen deelnemen aan de Hel van de Pin en je bent nog niet ingeschreven, dan kan je contact opnemen met één van de ploegen; meer informatie vind je op de website.

Wij wensen iedereen een goede voorbereiding op de Hel van de Pin en zien jullie graag op 9 augustus op de “Boulevard” in Wouwse Plantage!

Aftellen naar de 67e Hel van de Pin - De Hel van de Pin